Uitslag open water 3 juli in Appeltern

Zaterdag 3 juli werd er voor het eerst dit seizoen weer een wedstrijd in open water gezwommen. De Harense Smid Zwemrace werd dit keer gehouden in Appeltern, in plaats van in de Geffense plas in Oss, waar de race voorheen gezwommen werd.

De eerste zwemmers van Neptunus '58 het water in gingen waren Ildiko vd Ploeg, het nieuwste lid van de Schijndelse vereniging, en Sandra Schellekens. De 3000 meter vrije slag stond op het programma. Ildiko zwom twee weken geleden (nog voor haar oude vereniging de Warande) haar eerste wedstrijd van het seizoen al, terwijl Sandra haar eerste start van het seizoen had. Sandra eindigde als 22e met 49.02.00. Ildiko tikte aan na 52.55.04.

Vervolgens zwom Mark van Dinther de 1000 meter vrije slag. Hij tikte aan na 15.10.66 en werd daarmee zestiende. Daarna startten drie dames op de 500 meter vrije slag, een afstand die normaal nooit door dames gezwommen wordt (alleen door minioren). Elke Schellekens was de snelste van de drie: met 8.27.59 werd ze vijfde. Anouk van Lokven werd achtste bij de jeugd met 8.56.80 en was daarmee sneller dan in haar miniorentijd. Jet vd Bersselaar werd eveneens achtste, maar dan bij de dames. Zij tikte aan na 9.22.06.

Daarna was het tijd voor de masters. Marios vd Bersselaar ging van start op de 1000 meter schoolslag. De klok stopte na 26.52.90, waarmee hij zesde werd.

Drie junioren hadden zich opgegeven voor de 500 meter schoolslag. Jeroen van Dinther zwom 10.50.99 (drie tellen sneller dan vorig jaar in Oss) en werd elfde. De zussen Lara en Isa vd Ven zwommen eveneens de 500 meter schoolslag. Lara zei vooraf nog wel te wachten met aantikken op haar zusje, maar dat deed ze uiteindelijk toch maar niet. Ze tikte aan na 10.12.32 (zestiende plaats). Vorig jaar miste ze het hele open water seizoen nog vanwege een liesblessure, maar daarvan is ze inmiddels hersteld en ze was in Appeltern negen seconden sneller dan ooit, en dat onder zware omstandigheden. Er naderde namelijk een flinke onweersbui, die ook meer wind (en dus golven) met zich meebracht. Isa zwom deze afstand voor het eerst, maar deed dat uitstekend, zeker gezien de omstandigheden. Met 11.20.11 werd ze 27e. Ze was echter wel een van de jongsten: er waren slechts vier meisjes uit 1998, en aangezien Isa in december geboren is, was ze waarschijnlijk de jongste zwemster.

Tijdens de meisjes 500 school barstte de regenbui in alle hevigheid los, en dus moesten de masters wachten op hun start. Na een pauze ging eerst Frank Hovenier van start op de 1000 meter vrije slag.  Hij tikte aan na 18.29.63 en werd daarmee tiende. Hij werd daarmee verslagen door zijn vriendin Ildiko, die met 16.34.81 vijftiende werd. Sandra werd achtste met 15.37.97 en bleef daarmee slechts zeventien seconden verwijderd van de derde plaats.

Uitslag Harense smid zwemrace 2010

Tijdens de Harense Smid Zwemrace is er altijd een loterij, en ook dit jaar is er weer een prijs gevallen op een lotnummer van Neptunus '58 (in de tas met programma's, badmutsen etc. zat ook voor elke zwemmer een lot). Waarschijnlijk is de prijs een tegoedbon van 35 euro (dit ga ik maandag even navragen bij de Harense Smid). Mocht je dus binnenkort iets gaan kopen bij de Harense Smid, laat dit dan even weten! Je kan de tegoedbon dan over kopen. Van de 35 euro wordt dan het startgeld bij een eerstvolgende open water wedstrijd (deels) betaald. De tegoedbon kan uiteraard ook door niet-open water zwemmers overgekocht worden!


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'